L’Atenció Primària al barri

L’octubre de 2012 la Generalitat de Catalunya anunciava la licitació per a l'execució de les obres, que permetrien, l’ampliació i millora del Centre d'Atenció Primària del barri, el C.A.P. "La Mina".  

Fins aquest any no s’han començat les obres, però malgrat l’espera, aquestes porten un bon ritme, i es preveu que l’any vinent estiguin finalitzades, per poder posar en marxa el nou CAP al 2017, un dels elements principals del Pla de Transformació del barri.

retols_CAP.png

25N :: Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

L'Ajuntament de Sant Adrià en col·laboració amb les entitats del municipi organitza tot un seguit d’activitats per tal de sensibilitzar i conscienciar la població sobre la violència de gènere i la importància de lluitar tots plegats per eradicar-la.

banner_25N_dia_violenciaverslesdones_2015.png

IMPLIC'ART :: Eines emocionals per a la vida

El passat 24 d’octubre l’Institut Vázquez Montalban era notícia per la gran tasca educativa que estan duent a terme a través del projecte d’aprenentatge i servei anomenat Implic’art. Aquest està en marxa des de fa tres cursos i és possible gràcies al treball en xarxa que fan diferents entitats de Sant Adrià de Besòs i a la voluntat de l’Ajuntament per donar vida a experiències com aquesta.

banner_sant_adria_platja.jpg

INTIFADA BESÒS :: 25 anys després

El 25 d’octubre de 1990, el barri del Besòs de Sant Adrià es llevava ple de barricades, contenidors cremant, policia antidisturbis i enfrontaments veïnals. El motiu de la protesta era aturar la intenció de l’Ajuntament de construir pisos de protecció oficial, en uns solars que els veïns reclamaven, des de feia anys, destinar a equipaments. Aquest fet es va anomenar la intifada del Besòs.

Banner_intifadabesòs.JPG

¿Qué se hace en La Mina para luchar contra la pobreza? :: AVB 20/10/2015

Aquesta setmana al seu programa de rÀdio Así va el Barrio, la Plataforma d'Entitats i Veïns/es del barri planteja la cronificació de situacions de pobresa al barri i al nostre entorn proper, i planteja algunes propostes de treball vers aquesta realitat.

banner_pobreza.jpg

Cartografia sensible amb C majúscula :: Crònica

Despertem en un dissabte d’octubre qualsevol, aquest cop però amb la sensació que quelcom diferent esdevindrà.

Quedem a primera hora del matí, amb cert nerviosisme, una mena de neguit que ja fa setmanes que ens persegueix. Els carrers del barri s’estan despertant, algun matiner despistat es desplaça pels carrers tenyits encara per la boirina matinal, penjats dalt d’una escala amb unes quantes brides a la mà ens disposem a encartellar el barri amb els plafons que conduiran el que està a punt de venir.

cartografia amb c majúscula.jpg

El Dia Internacional de les Biblioteques al barri

El dia 24 d'octubre es celebra el Dia Internacional de les Biblioteques. A la Biblioteca Font de La Mina ho hem volgut celebrar d'una forma molt especial i diferent: amb la Festa dels Pirates, a càrrec de personal de la biblioteca.

banner_diabiblioteques_2015.JPG

¿Qué pasa, cuando nos pasa eso y “no pasa nada”? :: AVB 13/10/2015

La Plataforma d'Entitats i Veïns/es presenta la seva proposta de treball pel curs 2015-16 i reflexiona sobre com ens posicionem davant de situacions del dia a dia del barri.

banner_edifici_venus_LaDirecta.jpg

Voces Gitanas

Són gitanes, joves i viuen en diferents barris de l'àrea metropolitana de Barcelona, i han après a reivindicar-se públicament com a dones i com a col·lectiu a través de les noves tecnologies.” Així començava l’article, publicat el pasat 12 d’octubre a les planes de “El Periodico”, titulat “Gitanes digitals”.   

banner_voces_gitanas.png
Contingut sindicat