Entrevista a Josep Mª Montferrer

A finales del mes de septiembre, Jordi Ribalaygue publicaba en el Mundo una entrevista a Josep Mª Monferrer presentando su labor en el Arxiu Històric de La Mina i el Camp de La Bota.

banner_entrevista_monferrer.jpg

Cartografia Sensible, amb C majúscula

Amb l’inici del curs volem tornar a gaudir d’un de les nostres activitats preferides: les Cartografies Sensibles.

Les nostres cartografies son una proposta que ens serveix per conèixer, reconèixer i aprendre plegats sobre el nostre barri, la seva realitat, la seva historia i els seus futurs.

banner_cartografiasensible_cmajuscula.jpg

Després del 27S

El passat,  27 de setembre de 2015, després d’una intensa campanya electoral, es van celebrar a Catalunya les Eleccions Autonòmiques 2012, amb un marcat caràcter plebiscitari, que formaran el parlament de Catalunya durant els propers quatre anys.  

La victòria en nombre de diputats a favor del sí a la independència és clara, el que no ens queda tan clar encara qui ha guanyat en vots, ja que els partits a favor de la independència no arriben al 50%. Aixi, caldrà veure com avancen les negociacions en les properes setmanes, per tal d’assentar el nou escenari polític.

banner_eleccions2015.jpg

L’emergència dels refugiats sirians

A les darreres setmanes, la situació dramàtica de les persones desplaçades pel conflicte armat sirià, ha esdevingut un tema de màxima atenció per part de la societat civil.

La seva presència mediàtica, exaltada per la cruesa de les imatges que ens arriben d’aquesta fugida de l’horror, juntament amb la precarietat de les seves condicions de vida i la lentitud de les decisions polítiques, han fet que la ciutadania doni un pas endavant per exigir als seus governs propostes concretes que donin resposta a una de les majors crisis humanitàries del nostre temps.

banner_emergencia_refugiats.jpg

El nostre 27S

El proper 27S hi ha convocades Eleccions Autonòmiques a Catalunya. Algunes de les candidatures han volgut plantejar-les a més amb un caire plebiscitari.

Cada dia podem palpar, des de qualsevol lloc, la presència duna campanya electoral atípica, amb el procés sobiranista i les discussions i intercanvi d’opinions que genera l’actual situació política.

votar2frame-crop.jpg

Músiques Sensibles

Arriba la tercera edició del cicle Músiques Sensibles amb la intenció de vincular cultura i música, compromís i responsabilitat social i un espai de referència de la ciutat de Barcelona.

Amb una programació de concerts molt acurada i amb una clara vocació de donar suport a tot un seguit d’associacions i entitats sense ànim de lucre. El 10% de la recaptació dels concerts es destinarà a diferents entitats que treballen en diversos camps de l’acció social. Aquestes entitats són: Associació Casal Infantil La Mina, Associació de Familiars de Malalts Mentals del Barcelonès Nord, Centre de Serveis Can Pedró, Petits Somriures i Baixem al Carrer.

banner_MUSIQUES_SENSIBLES_2015.jpg

GITANOS EN PRESENT :: Nieves Heredia

El Museu Virtual Gitano ens presenta una iniciativa anomenada Gitanos en Present. Aquesta pretén mostrar l'heterogeneïtat del poble gitano, un poble sobre el que cada vegada es vessen més prejudicis i estereotips. A través d'entrevistes volen apropar-nos a les experiències vitals de gitanos i gitanes que mai apareixeran en determinats programes de televisió i que son un referent per a la comunitat.

banner_museu_gitano.png

El vecindario de la nueva Mina deplora la dejadez municipal

A principios de mes, a raiz de la explosión sucedida a finales de agosto en uno de los solares, el Periódico publicaba un articulo donde el periodista Carles Cols hace con los comentarios de algunos de los vecinos de esta zona del barrio un retrato de sus problematicas y de la respuesta del Ayuntamiento.

banner_piscina_lamina_residencial.jpg

Tallers del Centre d'Informació i Orientació de la Dona

El CIOD de Sant Adrià presenta la seva oferta de tallers d'octubre a gener de 2016. L'inscripció es farà a a partir del dimarts, 15 de setembre.

banner_women_symbol.jpeg

Entrevista a Joan Callau, alcalde de Sant Adrià.

El passat 20 d'agost, al diari Avui, Marta Membrives entrevista a Joan Callau, l'actual alcalde de Sant Adrià del Besós.

Al llarg de la entrevista, el barri de La Mina pren un protagonisme destacat, doncs son molts els temes que hi ha sobre la taula: la finalització del Consorci del barri, la rehabilitació de l'edifici Venus, el tancament de serveis socials al barri, la inseguretat i la impunitat que denuncien algunes entitats i la relació entre aquestes i l'ajuntament.

banner_callau_alcalde.jpg
Contingut sindicat