El nou Centre d'Atenció Primària La Mina obre les seves portes al barri

El nou Centre d'Atenció Primària La Mina ja es troba en funcionament. Integrat per un equip de 45 persones, oferirà servei a partir de les àrees d'atenció primària, la unitat de salut mental i l'atenció a les drogodependències, esdevenint un punt de referència per a la comunitat del barri.

 

     

 

Des del passat 3 de juliol, es troba en marxa el Centre d'Atenció Primària (CAP) La Mina. Ubicat a pocs metres de l'antic CAP, el nou edifici té una superfície de 5.230 metres quadrats i compta amb una planta baixa, quatre plantes més i una planta semisoterrani. L'espai està destinat a oferir servei integral de salut al voltant d'unes 15.000 persones de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Sant Adrià del Besòs 2.

El nou CAP atén ja a la població del barri amb serveis de medicina i d'infermeria de família i comunitària, de pediatria, odontologia i un punt d'atenció continuada (que proporciona servei les nits i els cap de setmana i festius). A més, també compta amb especialistes en cardiologia, pneumologia, reumatologia i urologia, servei d'atenció a salut sexual i reproductiva, d'atenció social, d'atenció a la salut mental d'adults i infantojuvenil, servei de diagnòstic i atenció precoç a la primera infància i d'atenció a les addcions.

 

      

 

Les àrees de serveis queden distribuïdes de la següent manera:

Atenció primària

-     Atenció continuada: 5 consultes i 4 boxos d’extracció
-     Medicina de família i comunitària: 10 consultes de medicina, 10 d’infermeria i 6 consultes per a residents
-     Pediatria: 4 consultes de pediatria i 4 d’infermeria pediàtrica
-     Àrea polivalent: 1 consulta d’odontologia, 1 sala de treball d’odontologia i 10 consultes polivalents per a especialistes
-     Atenció a salut sexual i reproductiva: 4 consultes
-     Educació sanitària: 1 aula
-     Espais administratius, de personal i de suport
 
Unitat de salut mental
-     Àrea de salut mental d’adults: 8 consultes i 1 sala de grups
-     Àrea de salut mental infantojuvenil: 5 consultes,  1 sala de grups, diversos espais administratius, de personal i de suport
 
Atenció a les drogodependències
-     Serveis al Centre d’atenció i seguiment, tractament i els espais de reducció de danys (CAS)
-     Medicina i psicologia: 2 consultes d’infermeria i 3 despatxos de professionals de psicologia
-     Dispensació de metadona
-     Intercanvi de xeringues
-     Espai de venopunció
-     Àrea polivalent: 1 sala de grup
-     Espais administratius, de personal i de suport
 
      
 
Per a fer-ho possible, el CAP està integrat per un equip de 45 persones: onze professionals de medicina familiar i comunitària, quatre pediatres, quinze diplomats d'infermeria, un odontòleg, una infermera gestora de casos, un treballador social, un auxiliar d'infermeria i onze professionals administratius de gestió i serveis.
 

Gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS), el nou CAP La Mina ha comptat amb una inversió superior als 9 milions d'euros, finançats pel Servei Català de la Salut.

 

      

 

      

 

CAP La Mina

Adreça: Plaça Maria Àngels Rosell Simplicio

Telèfon: 933 811 593

Correu electrònic: cpareja.bcn.ics@gencat.cat

Web: http://ics.gencat.cat/ca/inici/

Descripció del servei: Atenció primària, unitat de salut mental i atenció a les drogodependències.

Abans de comentar...

L'espai per als comentaris als articles publicats és un espai per a la discussió, raonament i reflexió dels temes tractats en el mateix article. Agraïm que estiguin escrits correctament i no es permet l'ús indiscriminat de les majúscules o del anomenat llenguatge SMS.

No hi ha espai per a les faltes de respecte, insults i/o descalificacions gratuïtes

Per a comentar cal fer servir una adreça de correu electrònic vàlida, (que no serà publicada, però pot servir per posar-nos en contacte). Si aquesta adreça és incorrecta o falsa els teus comentaris seran esborrats.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.