Manifest sobre la situació real del barri i el Consorci

La Plataforma d'Entitats, Veïns i Veïnes del barri de la Mina publica un manifest sobre la situació del barri i el Consorci de la Mina a octubre del 2014.

En aquest manifest (i el document annex amb la justificació) una lectura crítica del procés i els resultats del Pla de Transformació del barri, alhora que fem una demanda clara a l'Ajuntament de Sant Adrià i el Consorci del barri de La Mina.

 

L'entitat que ha seguit acuradament tot el procés de Transformació del barri, davant la situació actual del Consorci de la Mina,

MANIFESTA

  • Que ens trobem ara amb un Consorci prorrogat i sense recursos per complir els acords.
  • Amb greus incompliments dels Plans de Transformació Urbanístics pactats amb veïns i veïnes.
  • Amb uns talls verticals de Mart i Llevant que no es faran.
  • Amb uns passos de connexió entre blocs que no s'han fet i que mantenen uns túnels molt problemàtics i conflictius.
  • Amb la zona d'Estrelles que fa fàstic de veure com no para de degradar-se.
  • Amb un munt de solars buits, plens de rates i porqueria.
  • Amb més de 400 habitatges, destinats a esponjar el barri i generar “barreja social”, que estan acabats, però buits i vigilats “a preu d'or”, esperant tenir “una altra destinació”.
  • Amb uns plans de transformació educatius i socials de curta volada i amb manca de perspectives educatives globals i transversals. No es paren de fer estudis de “detecció de problemes”, sense publicar resultats i sense invertir en solucions. Amb temes “políticament sensibles”, mai s'ha volgut participació ciutadana. I els problemes de fons no han millorat.
  •  Amb uns projectes socioeducatius i laborals, que havien de tenir una metodologia amb clara participació veïnal, i que han estat majoritàriament “externalitzats”.
  • Amb molts dels codis incívics de certs sectors del barri que, malauradament, no han millorat gaire. Per tot això, ara estem vivint un barri trencat i desmoralitzat.

Per tot això, DEMANA a l’Ajuntament de Sant Adrià i al Consorci de la Mina, el següent:

1. Que facin algun exercici d’autocrítica dels errors que han comès en el que havia de ser el Pla
de Transformació de la Mina, i que cerquin solucions del que encara és recuperable, sobretot
a partir de prioritzar els projectes educatius, socials i participatius del barri.

2. I, en aquest moment en el que l’Ajuntament de Sant Adrià vol aprovar una nova modificació
del PERM per no haver d’enderrocar el bloc de VENUS, que s’aturi aquesta modificació i
que es cerquin noves alternatives, per evitar condemnar a un sector de la població a
l'exclusió social. Creiem que no es pot acabar el Consorci amb uns canvis tan radicalment
oposats al Pla de Transformació que havíem pactat de mutu acord.

 

A més la Plataforma fa public un document on argumenta aquest manifest i les seves demandes.

Plataforma d'entitats i veïns/es de la Mina

Adreça: Carrer Xaloc, 5 baixos

Telèfon: 933 814 205

Correu electrònic: plataforma@desdelamina.net

Web: http://plataforma.desdelamina.net/

Descripció del servei: Treballa per millorar la dignitat i qualitat de vida al barri i potenciar la participació de les entitats i les persones que hi treballen, així com tots els veïns i veïnes.

Comentaris

Soy de la mina desde hace 28 años, mi madre vivía aquí desde los 14 y puedo decir que el barrio a cambiado bastante, comparándolo con los años 80/90.
Pero debo decir que, las personas que han crecido en mi generación, deben reflexionar sobre el estado del barrio.
La ausencia de policía local, el centro de venopunción, la falta de civismo y ,como tal hecho, falta de multas por lo mencionado, la falta de pequeños comercios, los cuales diversifiquen el consumo del barrio, así como la falta de participación ciudadana a dar un paso adelante e intentar dar voz a los que dignamente vivimos en el barrio, dudo que se pueda llegar a una victoria merecida.

Revindico que no sólo viven gitanos en los barrios, no todos roban y no todos venden estupefacientes.
Yo soy "palla", mi familia materna tiene un largo historial pertenecientes el cuerpo de la guardia civil/ nacional/ mossos d'esquadra, dispongo de estudios superiores y he trabajado para las mejores cadenas hoteleras de Barcelona, hablo Inglés y SOY DE LA MINA.
Como yo, hay más personas que están con mis mismas características y que, desgraciadamente, no podemos decir abiertamente que somos de un barrio donde viven personas de distintas culturas y de clase trabajadora, porque rápidamente te catalogan de un estatus inferior o incluso peligroso.

Dejo este mensaje porque, ya que exponeis que se nos da la oportunidad de expresar lo que queramos con la intención de reflexionar y aportar nuevos conceptos, pido que tengáis en cuenta mi opinión ya que, personalmente, también hay gente como yo que tiene voz.

Muchas gracias por vuestra atención.

Abans de comentar...

L'espai per als comentaris als articles publicats és un espai per a la discussió, raonament i reflexió dels temes tractats en el mateix article. Agraïm que estiguin escrits correctament i no es permet l'ús indiscriminat de les majúscules o del anomenat llenguatge SMS.

No hi ha espai per a les faltes de respecte, insults i/o descalificacions gratuïtes

Per a comentar cal fer servir una adreça de correu electrònic vàlida, (que no serà publicada, però pot servir per posar-nos en contacte). Si aquesta adreça és incorrecta o falsa els teus comentaris seran esborrats.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.