SIGNATURA CONVIDADA :: DONA

En Agustí Clua, ens fa arribar un text homenatge a totes les dones però sobretot a les "valedores dels somnis i il·lusions de l'alumnat" del barri.

El 8 de març, a l’Institut Escola Sant Adrià de Besòs, celebrarem el Dia de la Dona. Durant tota la setmana farem un homenatge, sobretot, a les nostres dones, valedores dels somnis i il·lusions de l’alumnat de la Mina.

I sí. Cal picar pedra, any rere any. Perquè sembla mentida que en ple 2018, en una societat tan avançada, diuen, com la nostra, segueixin morint dones a mans del masclisme més aberrant. Maltractaments, agressions verbals, vexacions. Els depredadors udolen amb impunitat, arreu, en la immensitat d’un camp de futbol o en la cuina més esquifida. Mentre les hostesses segueixen donant la nota de color en una recepció, en un congrés, en una competició; ben grisos, si no hi ha una bona cuixa o un escot que s’insinuï.
 

Són tantes les dones que en el nostre entorn més proper tenen reservades només les engrunes d’una vida íntegra i benestant ! Malaguanyades, aquelles dones que dedicaren tota una vida a complir, o sigui, a tirar endavant la família, la casa, la terra. Malaguanyada l’existència d’aquell que amb un cop de puny esberla una copa de cristall que vessa d’esplendor i magnificència.

Deixem que la música se’n faci senyoriu, de les estances, i que d’una vegada per totes ragi als vostres estanys la millor de les devocions. Perquè sou vosaltres les que convertiu la correcció en excel·lència, aquell detall agraciat en extremadament bell. En el tracte personal i a l’hora d’impartir sabers, teniu la
delicadesa i la distinció a què mai no podrem aspirar els homes, alumnes més o menys aplicats que assistim, embadalits, a la vostra exhibició.

 

Primers de març. Els dies s’allarguen més i més. I és una sort saber que els estels que ens il·luminen són, sou, més a prop del que pensàvem. Gràcies per donar-nos la vida i retem honors a aquesta primavera que un any més, batec a batec, enceteu.

Agustí Clua

Abans de comentar...

L'espai per als comentaris als articles publicats és un espai per a la discussió, raonament i reflexió dels temes tractats en el mateix article. Agraïm que estiguin escrits correctament i no es permet l'ús indiscriminat de les majúscules o del anomenat llenguatge SMS.

No hi ha espai per a les faltes de respecte, insults i/o descalificacions gratuïtes

Per a comentar cal fer servir una adreça de correu electrònic vàlida, (que no serà publicada, però pot servir per posar-nos en contacte). Si aquesta adreça és incorrecta o falsa els teus comentaris seran esborrats.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.