Vés al contingut
x

Actualitat UPC

La UPC i SokoTech organitzen l'STEAMConf Barcelona, del 22 al 24 d'octubre

20 hores 4 minuts ago
La Conferència Internacional d'Educació STEAMConf, que organitzen la UPC i el Laboratori d'Innovació Social Digital SokoTech, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Barcelona Activa, arriba a la 6a edició per repensar processos i entorns d'aprenentatge en la creació d’entorns STEAM , en un context marcat per la pandèmia. El programa inclou converses i tallers en format virtual.

El web ‘50.upc.edu’ recull mig segle d’història de la UPC i les activitats vinculades al 50è aniversari

20 hores 19 minuts ago
El març de 1971, es publicava el decret de creació de la Universitat Politècnica de Barcelona, el germen de l’actual UPC. Amb 9 campus i 18 centres docents distribuïts en 6 ciutats de Catalunya, la UPC és actualment una de les universitats politècniques líders d’Europa. Amb motiu del 50è aniversari de la institució, un web recull les activitats de commemoració, així com els moments emblemàtics d’aquest mig segle i les imatges que les han acompanyat.

La UPC, una universitat neutra en carboni al 2030

1 dia 1 hora ago
El Consell de Govern de la UPC ha aprovat l’Estratègia d’Acció Climàtica UPC 2030, un document que es desplega en set eixos de treball. Amb el 2030 com a horitzó temporal, la Universitat es compromet a assolir la neutralitat de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que generen les activitats de docència i de recerca.

Premi Duran Farell a Elena Garcia, investigadora del CAR (CSIC-UPM), per un exoesquelet pediàtric, i al professor ICREA Jordi Sort, de la UAB, per un sistema d’emmagatzematge de dades en dispositius electrònics

2 dies 1 hora ago
Elena Garcia, investigadora del Centre d’Automàtica i Robòtica (CAR), centre mixt del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), i Jordi Sort, professor ICREA del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), han estat guardonats amb el Premi Duran Farell d’Investigació Tecnològica 2020, per un projecte d’exoesquelet pediàtric i per un innovador concepte d’emmagatzematge de dades en dispositius electrònics, respectivament.

L’IMTech, el nou institut universitari de recerca de la UPC en l’àmbit de les matemàtiques, inicia la seva activitat

2 dies 19 hores ago
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat el 14 d'octubre al DOGC la creació de l’Institut de Matemàtiques de la UPC (IMTech), un nou institut universitari de recerca per impulsar l’activitat científica en l’àmbit de les matemàtiques des de la interdisciplinarietat i que tindrà seu a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME)

La consulta de notes, la gestió d’horaris i la recepció d’avisos, els primers serveis personalitzats de l’app ‘UPC Estudiants’

4 dies 23 hores ago
La nova versió de l’app ‘UPC Estudiants’ permet, a una part de l’estudiantat, accedir des del mòbil als primers serveis que s’ofereixen prèvia autentificació amb les credencials de la Universitat: consultar les notes, gestionar els horaris o rebre avisos. Altres funcionalitats incorporades són la visualització ràpida dels horaris de les biblioteques, la distància a la qual es troben (si es té activada la ubicació) o l’estat d’ocupació. Continua oferint a tot l'estudiantat la informació sobre beques i ajuts i l’actualitat de la UPC, però de manera més àgil i completa.

Un grup d’investigadors coliderats per la UPC, finalista al concurs de la Mars Society per desenvolupar una ciutat al planeta vermell

6 dies 21 hores ago
El projecte de l'equip SONet, format per investigadors i investigadores de la UPC i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), ha estat seleccionat com una de les 10 propostes finalistes al concurs 'Mars City State Design' de la Mars Society. La presentació del projecte ha tingut lloc el 17 d'octubre i s'ha retransmès en directe via Facebook, i a través del web de la 23rd Annual International Mars Society Convention.

Premi Nacional de Recerca per al centre Ricoh-CIM UPC

1 setmana 2 dies ago
La Generalitat de Catalunya, a través de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, ha distingit Ricoh Additive Manufacturing Centre (Ricoh-CIM UPC), en la categoria de Partenariat Publicoprivat en R+I, per impulsar la fabricació additiva.

Comunicat de la UPC en relació a les indicacions de CatSalut

1 setmana 3 dies ago
Atenent les darreres indicacions del Consell Interuniversitari de Catalunya i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en relació a l'adopció transitòria de noves mesures als campus universitaris per contenir l'índex de contagi per COVID-19, la UPC informa de les següents mesures.
Checked
1 hora 30 minuts ago
Subscriu-te a Canal Actualitat UPC