Vés al contingut
x

Callejeros i l'imatge publica del barri

16 desembre 2010

La setmana passada es va emetre a Cuatro un dels programes de Callejeros centrat en el nostre barri. La emissió d'aquest reportatge ha provocat diverses reaccions i comentaris però la majoria coincideix en que es donava (una altra vegada) una imatge esbiaixada, parcial i sensacionalista del barri i la seva gent.

 
No es el primer cop que el barri forma part de l'emissió de programes d'aquest estil que, amb l'afany de crear un producte de consum televisiu, no dubten en buscar les imatges més impactants i presentar-les amb una estètica propera i realista. Però cada cop més és més freqüent la indignació i el malestar que això provoca entre els que no es senten representats per aquestes imatges.
En aquest cas un gran nombre d'entitats no van voler participar al programa entenent que només mostrar la degradació i els problemes del barri no ajuda en la seva millora i treball diari.

 
desdelamina.net es va crear amb l'objectiu de que la gent de fora del barri pugui tenir una visió més aproximada de la realitat del barri i de la seva gent, fugint de prejudicis. Una visió generada des del mateix barri, els seus veïns, entitats i serveis. Està clar que set anys desprès d'iniciar aquesta tasca encara ens queda feina per fer.
Per això que és en aquest moment quan des del nostre projecte volem positivitzar aquesta imatge i convidar a tothom que així ho vulgui a participar en aquest projecte comunitari, obert i lliure, les seves propostes i accions.
 
Les fotografies que il·lustren l'article formen part de la serie Los barrios de La Mina de José A. Sánchez Raz i que esta publicada a la web de l'Arxiu Històric del barri.

desdelamina.net

logo_ddlm.pngAdreça: Carrer Mar s/n

Telèfon: 933 811 578

Correu electrònic: info@desdelamina.net

Web: www.desdelamina.net

Xarxes socials:

- Facebook: @desdelamina

- Twitter: @desdelamina

Descripció del servei: Projecte de dinamització comunitària nascut al 2003 i encarregat de crear un canal de promoció de la vida al barri, on tothom pugui participar-hi.

Sempre igual, fa anys que passo per la Mina amb la meva bici o caminant (no soc del barri) per veure com canvia (sempre a millor) i no m'ha passat mai rés del que me n'hagi de penedir. Foten fàstic aquests programes. Si passessin per Pedralbes segur que només es fixarien en un home pobre d'aquells que no es dutxen "por mis cojones" que dorm sota un arbres, en un pijo d'aquells més fatxa, cregut i estúpid que no té rés millor a fer (i que de segur és un nou-ric) o en una nena que parla amb accent "osssea tia osssea". Però del 95% del gent normal "no porque no interesa". Es com aquells programes de "españoles por el mundo" on enseñen només locals on hi ha la bandera d'espanya i samarretes de "la roja" o gent del país casada amb espanyols o que han estudiat l'idioma. 1 hora de "lo mejor es España" i 5 segons per veure o entendre que hi ha de bo a viure i veure allà.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.