Vés al contingut
x

El confinament al #barriLaMina: algunes claus per mantenir-nos informades i cuidar-nos

16 març 2020

Davant la situació d'estat d'alarma en què es troba el país a causa del Coronavirus, des del desdelamina.net hem volgut facilitar-vos una mica d'informació per tenir cura del confinament al nostre barri. És important que al llarg dels propers dies ens mantinguem tranquil·les i ens cuidem les unes a les altres. Per a fer-ho, cal que respectem les mesures preses a causa del confinament i seguim les recomanacions de les nostres professionals de la salut.

Som conscients que estem vivint dies d'incertesa que reclamen la nostra capacitat d'adaptació i la responsabilitat col·lectiva. També sabem que la informació que ens arriba a través dels mitjans de comunicació és massiva i evoluciona constantment. Per aquest motiu, i davant dels possibles dubtes que us puguin sorgir al llarg dels propers dies, hem volgut facilitar-vos les adreces i contactes digitals dels serveis de proximitat del nostre barri. Així mateix, us compartim algunes propostes que s'estan movent per les xarxes socials i que us faran més amens els dies de confinament a les vostres cases.

L'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs ha fet públic a través de la seva pàgina web i de les xarxes socials informacions relatives a les activitats i els serveis suspesos a causa del Coronavirus i les mesures pel confinament. Concretament, a través del seu Twitter, @AjSantAdria, ha compartit un fil en relació al moviment #QuedateEnCasa, on facilita consells i recomanacions per cuidar-nos entre totes. 

El fil també facilita el test digital #CoronaVirusStop, per mesurar els possibles símptomes que pugueu experimentar,  i alguns telèfons de contacte de proximitat (per a dubtes sanitaris, emergències, del CAP La Mina o d'atenció telefònica de l'Ajuntament de Sant Adrià):

El fil de l'Ajuntament també destaca la importància de no saturar els centres de salut. Una demanda que des del CAP La Mina també ens ha arribat a nosaltres i que hem volgut compartir a través de les nostres xarxes socials (@desdelamina). Us recordem que podeu seguir i compartir les novetats del centre de salut del nostre barri a través de l'etiqueta #CAPLaMina a les xarxes socials.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Adrià, amb l'ajuda d'entitats socials del barri, ja ha posat en marxa un dispositiu de gestió i d'entrega de les targetes per a les famílies que disposin de beques menjador. L'import de les targetes haurà de permetre garantir menjar per a deu dies, amb possibilitat de recàrrega. El propi Ajuntament ho explica a Twitter a través del següent fil:

Aquests dies són també per demostrar la nostra solidaritat. I una manera de fer-ho és a través de la creativitat. A les xarxes socials hem trobat algunes iniciatives que s'estan promovent des del teixit associatiu del nostre barri i que ens comparteixen idees per passar el confinament d'una manera més amena i en familia. 

En són exemples les propostes de La Capsa dels Jocs (@lacapsadelsjocs), a través de les etiquetes #lluitemjuntes i #siguemResponsables, les iniciatives del Casal Infantil La Mina (@casalmina) amb #NoDeixisdeJugar o els recursos facilitats pel Punt Òmnia PES La Mina (@po_peslamina) per facilitar les tasques digitals del teletreball.

Si voleu estar más informades de l'actualitat del nostre barri i del municipi, podeu consultar els mitjans de comunicació locals, el Línia Nord i Ràdio La Mina, i els comunicats oficials de l'Ajuntament de Sant Adrià.

Recordeu que també podeu compartir la vostra narració d'allò que viviu al barri i informar-vos a través de l'etiqueta #barriLaMina, activa especialment al Twitter. També us animem a utilitzar l'etiqueta #forçaSantAdrià, per donar suport a la nostra població a través del món digital!