Vés al contingut
x

La nova xarxa del Trambesòs

27 febrer 2012

Ens menys de deu dies, el TRAM va reordenar les linies T5 i T6 del TramBesòs per tal d’augmentar l’eficiència econòmica de la xarxa.

Una setmana despres i gràcies a l'anàlisi realitzat per Ecomovilidad podem començar a tindre clar si aquesta modificació es la més adient.

trambesos.jpg

La web Ecomovilidad començaba el seu analisi preguntant-se Qui guanya i qui perd amb la nova xarxa del Trambesòs? i arriba a la conclusió de que: "[...] amb la nova configuració del Trambesòs guanya la ciutat de Barcelona, mentre que Badalona clarament hi surt perdent. Sant Adrià de Besòs, en canvi, té motius per trobar-se a un terme mig [...]"

Nosaltres afegim que tenint en compte les parades al barri: Can Llima, Parc del Besòs i La Mina (a la T4, T5 i T6 respectivament) el barri i la seva gent guanya una mica amb la connexió cap a Barcelona per la millora del servei a la linia T6 però perd clarament la seva connexió amb Sant Adrià de Besòs (l'altra llera del riu queda una mica més lluny) i amb Badalona.

Però molt més interesant es el següent article d'Ecomovilidad on es qüestiona si aquesta nova xarxa és la millor possible.

I desprès d'un analisi on es presenta que: "[...] Sota el nostre punt de vista, l’actual configuració del Trambesòs segueix sense ser la idònia, ja que, per un costat, les estacions de Sant Adrià de Besòs i de Badalona que s’han quedat sense l’antiga T6 tenen una freqüència de pas a la línia T5 excessivament baixa. A més, la nova línia T6 es planteja com un reforç [...]  a la seva freqüència de pas poc competitiva, cal sumar-li el fet només funciona de 7:00 a 22:00, aproximadament.[...]" la web planteja que: "Per aconseguir que el Trambesòs resulti més pràctic per als seus potencials usuaris, creiem que valdria la pena tornar al projecte original de l’ATM, que preveia només dues línies: una (T4), de l’Estació del Nord a Gorg passant per Selva de Mar i La Mina i una altra (T5), de Ciutadella-Vila Olímpica a Estació de Sant Adrià per Besòs i La Mina. D’aquesta manera, els enllaços entre ambdues línies haguessin estat situats a dos punts: Glòries i La Mina."

Aquesta idea (l'anomenada X del Tram per la rambla de La Mina) va ser abandonada no se sap encara quan ni per qui però s'entén com la resposta més eficient per donar servei al barri, Sant Adrià, Badalona i Barcelona a més de ser una de les apostes més clares per la transformació de l'espai public i humà del barri.

Esperem que aquests anàlisis i reflexions donin peu a una revisió del TramBesòs, el seu servei i la seva funció publica.

La foto que acompanya l'article es de Mabadca i esta publicada al seu flickr.

desdelamina.net

logo_ddlm.pngAdreça: Carrer Mar s/n

Telèfon: 933 811 578

Correu electrònic: info@desdelamina.net

Web: www.desdelamina.net

Xarxes socials:

- Facebook: @desdelamina

- Twitter: @desdelamina

Descripció del servei: Projecte de dinamització comunitària nascut al 2003 i encarregat de crear un canal de promoció de la vida al barri, on tothom pugui participar-hi.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.