Vés al contingut
x

Actualitat UPC

La UPC i Sónar donen el tret de sortida al ThinkingLab amb un workshop sobre les connexions entre Intel·ligència Artificial i música

2 dies 13 hores ago
El dijous 13 de maig, un panell format per artistes innovadors i experts en Intel·ligència Artificial (IA) exploraran les connexions entre la IA i la música en un workshop que serà transmès en directe. Aquest taller és la primera activitat del ThinkingLab, una iniciativa de la UPC i Sónar, i que és la prèvia del S+T+ARTS AI i Music Festival, que tindrà lloc a la tardor a Barcelona.

'Drets digitals i dades personals', proper debat, l'11 de maig, del cicle coorganitzat per la UPC al Palau Macaya

2 dies 14 hores ago
Experts i expertes de diferents àmbits participen en els debats sobre la relació entre les desigualtats i la tecnologia en un cicle de diàlegs, en format presencial i en línia, que tenen lloc del 20 d’abril a l’1 de juny. Coorganitzat pel Palau Macaya de la Fundació “La Caixa” i la UPC, amb la col·laboració de Digital Future Society, el cicle, que compta amb ponents locals i internacionals, és gratuït, obert a tothom, amb reserva prèvia per a l' assistència presencial, i es pot seguir en directe per YouTube.

Terrassa, capital de la llum

2 dies 14 hores ago
Del 12 al 15 de maig, la ciutat egarenca celebra el Dia Internacional de la Llum amb diverses activitats a més de ser la seu, el dia 14, de l’acte central a Espanya d’aquesta commemoració. Una iniciativa de la UPC-FOOT i l'Ajuntament de Terrassa.

Investigadors de la UPC obtenen per primera vegada solucions per a un fluid capaç de simular qualsevol màquina de Turing

3 dies 15 hores ago
Investigadors del grup de recerca en Geometria de Varietats i Aplicacions (GEOMVAP) de la UPC i de l'Institut de Ciències Matemàtiques del CSIC han aconseguit, per primera vegada, construir solucions per a un fluid capaç de simular qualsevol màquina de Turing. El resultat de la investigació s'ha publicat a la revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS)'.

La UPC desenvolupa una càrrega útil per a un satèl·lit dels Emirats Àrabs Units

4 dies 13 hores ago
El NanoSat Lab de la UPC ha creat una càrrega útil per a un dels satèl·lits del Centre Nacional de Ciència i Tecnologia de la Universitat dels Emirats Àrabs Units (NSSTC-UAEU), centre tecnològic de la nova Agència Espacial d’aquest país. La càrrega serà incorporada en el satèl·lit de la missió ‘GNSSaS RF Technology Demonstrator’. Es tracta de la primera iniciativa en el marc d’un acord entre ambdues universitats per reforçar els vincles i la col·laboració en activitats espacials.

Campanya electoral, fins al 12 de maig, per elegir rector de la UPC: Francesc Torres i Daniel Crespo, candidats

4 dies 16 hores ago
El 29 d'abril s'ha iniciat la campanya electoral per elegir rector de la UPC. Francesc Torres Torres i Daniel Crespo Artiaga són els candidats. La campanya finalitzarà el 12 de maig, el 13 de maig serà la jornada de reflexió i les votacions tindran lloc, per urna electrònica, del 14 de maig (a partir de les 10 h) al 19 de maig (fins a les 9.59 h). La informació està disponible al web eleccionsrectorat2021.upc.edu.

L'Estadi Olímpic esdevé un laboratori STEAM per a més d'un miler d'estudiants d'ESO, amb la UPC

1 setmana 3 dies ago
Un total de 1.048 alumnes de 2n i 3r d’ESO de 12 escoles barcelonines han participat aquest matí a la segona edició del Visions–STEAM Anella, una jornada organitzada per l’Escola d’Enginyeria Barcelona Est (EEBE) de la UPC i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) amb l'objectiu de fomentar la cultura STEAM (per les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques).

Inma Rodríguez, novament directora de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB)

1 setmana 4 dies ago
La catedràtica d’universitat Inma Rodríguez Cantalapiedra ha pres possessió, el 22 d’abril, com a directora de l’EPSEB de la UPC, després d’haver estat reelegida en el càrrec en les votacions del 23 al 26 de març. La candidatura única d'Inma Rodriguez ha obtingut el 57,83 % dels vots (100 % dels vots ponderats sobre vots vàlids a candidatures) d'un total de 185 vots emesos, 78 dels quals han estat en blanc.

Francesc Torres i Daniel Crespo, candidats definitius a l'elecció de rector de la UPC

1 setmana 5 dies ago
El 27 d'abril s'ha proclamat la relació definitiva de candidatures a l’elecció de rector o rectora de la UPC, que són les següents (per ordre de presentació): Francesc Torres Torres i de Daniel Crespo Artiaga. El 29 d’abril s'iniciarà la campanya electoral, que finalitzarà el 12 de maig. Les votacions tindran lloc, per urna electrònica, del 14 de maig (a partir de les 10 h) al 19 de maig (fins a les 9.59 h). La informació relativa a aquest procés electoral està disponible al web eleccionsrectorat2021.upc.edu.

La UPC, al lloc 23è del món en l’ODS d’Acció Climàtica, i al 48è en l’ODS d’Energia Neta i Assequible, segons els THE University Impact Rankings

1 setmana 5 dies ago
La tercera edició dels THE University Impact Rankings, que avaluen l’impacte de les institucions a partir de la seva contribució als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, situa la UPC en el lloc 23è del món en Acció Climàtica i en el 48è en Energia Neta i Assequible. En el rànquing global, la UPC es manté en el rang 201-300 de les millors universitats del món.

Neix Top Secret Rosies, una plataforma d’Intel·ligència Artificial, creada per la UPC i SokoTech, amb potencial d’incorporar les dones en llocs de treball de qualitat

1 setmana 6 dies ago
El laboratori d’innovació digital SokoTech i el centre de recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI) de la UPC han creat una plataforma i un programa de formació 'online' en Intel·ligència Artificial (IA), adreçats a noies que estiguin en l’últim curs o que s’hagin graduat recentment en una carrera STEAM. Una iniciativa d’orientació professional en l’àmbit de la IA, des del punt de vista acadèmic i empresarial, especialment en el sector de la salut, el benestar i la qualitat de vida. El curs s’iniciarà el 31 de maig i les inscripcions estan obertes fins al 25 de maig.

Francesc Torres i Daniel Crespo, candidats definitius a l'elecció de rector de la UPC

2 setmanes 1 dia ago
Les candidatures provisionals a les eleccions de rector o rectora de la UPC són, per ordre de presentació, les de Francesc Torres Torres i de Daniel Crespo Artiaga. El 27 d'abril es proclamaran les cadindatures definitives i el 29 d’abril s'iniciarà la campanya electoral, que finalitzarà el 12 de maig. Les votacions tindran lloc, per urna electrònica, del 14 de maig (a les 10 h) al 19 de maig (fins a les 9.59 h). La informació relativa a aquest procés electoral està disponible al web eleccionsrectorat2021.upc.edu.
Comprovacions
1 hora 25 minuts ago
Subscriu-te a Canal Actualitat UPC