Vés al contingut
x

Actualitat UPC

Marisa Zaragozá, directora electe de la UPC-EPSEVG

2 dies 13 hores ago
La professora Marisa Zaragozá Monroig ha estat proclamada directora de l'Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) de la UPC, després d’haver guanyat les votacions al càrrec. Marisa Zaragozá és la primera dona escollida per dirigir l’Escola, creada el 1901 amb el nom d'Escola Superior i Elemental d'Indústries de Vilanova i la Geltrú i que es va incorporar a la Universitat l’any 1972.

28 escoles i instituts de Catalunya reben el segell ‘Escoles STEAM Aquí’ de la UPC

2 dies 18 hores ago
Els 28 centres educatius que han participat en la prova pilot del projecte ‘Aquí STEAM UPC’ han rebut, el 2 de desembre, el segell ‘Escoles STEAM Aquí’ de la UPC. Aquest distintiu escolar reconeix aquelles escoles i instituts que impulsen la igualtat de gènere i que fomenten les vocacions científiques i tecnològiques entre les dones, a través d’accions específiques.

La UPC organitza una 'BETAMapathon' coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

2 dies 21 hores ago
Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 desembre, la UPC, en col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i diferents ajuntaments de la província de Barcelona, organitza la 'BETAMapathon', una activitat col·laborativa que, a partir de participació de persones voluntàries, recollirà informació sobre l'accessibilitat de diversos espais amb l'ajuda de la tecnologia.

Habilitat, fins a l'11 de desembre, un punt de test COVID-19 al Campus Nord, en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu

2 dies 23 hores ago
Des del 16 de novembre i fins a l’11 de desembre, l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona realitza tests voluntaris de detecció ràpida de la COVID-19 a la comunitat universitària de la UPC, amb la finalitat de fer el seguiment de la incidència del virus. S’ha haabilitat un punt al Campus Nord per realitzar els tests PCR en saliva, sense cost ni cita prèvia, en una acció pilot sobre la qual han estat també informades les autoritats sanitàries.

El 9 de desembre, sessió a distància del Consell de Govern

3 dies 19 hores ago
El Consell de Govern de la UPC es reunirà per via telemàtica dimecres, 9 de desembre, a partir de les 9 h. Una sessió de caràcter ordinari que es pot seguir en ‘streaming’ a través d'UPCtv, prèvia identificació amb la contrasenya d’intranet. Es recomana seguir l’emissió a través del navegador Mozilla Firefox i permetre que s'executi l'aplicació Adobe Flash Player.

La UPC i Batlle i Roig Arquitectura creen una càtedra d’empresa centrada en l’estudi de l’emergència climàtica a l’entorn urbà

3 dies 19 hores ago
El rector de la UPC, Francesc Torres, i el conseller delegat de Batlle i Roig Arquitectura, Albert Gil Margalef, han signat un conveni per a la creació d’una càtedra d’empresa, orientada a la formació, la recerca, la transferència de coneixement i la divulgació científica en l’àmbit de la recerca de l’excel·lència en l’arquitectura i, més concretament, en la relació entre la ciutat i la natura des del punt de vista arquitectònic.

La UPC coordina a Barcelona una prova pilot de l'aplicació Co-Aps, per gestionar la densitat de passatgers al transport públic en temps de pandèmia

4 dies 1 hora ago
El grup de recerca Data Management (DAMA-UPC), juntament amb l’'spin-off' Sparsity Technologies, vinculada a la Universitat, ha desenvolupat l’aplicació mòbil Co-Aps, que informa sobre la densitat de passatgers del transport públic i ajuda a gestionar-la, amb l’objectiu de reduir la propagació de la COVID-19. Fins al final de desembre s’ha posat en marxa la primera prova pilot per assajar l’app a Barcelona i, de manera paral·lela, a les ciutats d’Istanbul, Karditsa i Sofia.

La UPC participa en un projecte d'Intel·ligència Artificial per augmentar la seguretat aèria davant tempestes

1 setmana ago
El projecte de recerca europeu START, coordinat per la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M) i en el qual participen la UPC i actors importants del panorama aeronàutic, combina el Big Data i la Intel·ligència Artificial per desenvolupar algorismes que permetin optimitzar la xarxa del trànsit aeri quan existeixen fenòmens tempestuosos. Gràcies a això, es milloraria la seguretat i puntualitat dels vols i es reduirien les pèrdues econòmiques associades a retards i cancel·lacions.

Es presenta el ‘Pla Impulsor del Compromís Social' de la UPC

1 setmana 1 dia ago
La UPC ha dissenyat el ‘Pla Impulsor del Compromís Social: Canvia el món amb la UPC’, un document que aglutina i reforça els plans sectorials que la Universitat desenvolupa des de fa anys en matèria de responsabilitat social. El Pla, presentat al Consell de Govern del 12 de novembre, és fruit d’un procés participatiu i recull les aportacions de més de 150 persones de dins i fora de la comunitat universitària.

La UPC i HP creen a l’ESEIAAT la càtedra d’empresa ‘Hub d’Innovació en Fabricació Digital HP-UPC’

1 setmana 1 dia ago
La UPC i HP han signat un acord per crear la càtedra d’empresa ‘Hub d’Innovació en Fabricació Digital HP-UPC’, la primera en l’àrea de la fabricació additiva a Catalunya. En el marc de l’acord, HP cedirà a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) maquinària d’impressió de fabricació digital additiva i tèxtil per equipar un Fablab. L’empresa també patrocinarà beques i premis per a l’estudiantat

Els robots submarins, clau per conèixer i protegir les espècies de gran profunditat

1 setmana 1 dia ago
Un nou estudi de l’ICM-CSIC, la UPC i la UdG revela que l'ús combinat d'estacions de recepció acústica fixes i robots submarins per a l’estudi de les espècies que habiten al mar profund permet saber molt més sobre la seva ecologia. Segons els autors, aquests avenços tecnològics haurien de permetre una millora de les accions de recuperació de les poblacions demersals de gran profunditat.

Lliurats els Premis UPC d’Economia Circular als millors treballs de fi de grau i de màster orientats a la sostenibilitat

1 setmana 2 dies ago
Aina Deus, graduada de l'Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), i Carlos Jiménez, titulat amb el màster universitari en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat, que imparteix l'Institut Universitari de recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat (IS.UPC), han guanyat la primera edició dels Premis UPC d’Economia Circular, promoguts pel Hub Recircula UPC-AMB. Els guardons s'han lliurat virtualment, el 24 de novembre, en el marc de la 5a Jornada UPC Recircula.

L’ICFO s’uneix a l’equip de treball internacional per utilitzar materials avançats per resoldre reptes urgents per a la humanitat

1 setmana 2 dies ago
L'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) –institut universitari de recerca adscrit a la UPC– i l’International Advanced Material Pandemic & Future Preparedness Taskforce (AMPT) anuncien un nou acord de cooperació per col·laborar en programes i iniciatives que ajudin a fer un seguiment ràpid de solucions basats en materials avançats per resoldre reptes globals com la Covid-19.

La UPC se suma al 25N amb un acte institucional i materials de sensibilització contra la violència masclista

1 setmana 2 dies ago
El vicerectorat de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC, amb el suport de l’Oficina d’Igualtat, ha realitzat aquest matí la jornada virtual #UPC25N Dia Internacional per a l’eradicació de la violència contra les dones, durant la qual s'ha presentat un conjunt de materials i de recursos de sensibilització amb què la Universitat contribueix a lluitar contra aquesta problemàtica.
Comprovacions
1 hora 7 minuts ago
Subscriu-te a Canal Actualitat UPC